« Vergelijking Woonveilig en Eminent e-Alarm | Hoofdmenu | Waarom ik niet op Facebook zit… »

17 juli 2014

Reacties

Hier in 't noorden (ik woon in de provincie en werk in Groningen-Stad) is de elektrische fiets al aardig ingeburgerd.
Tot een jaar of 2 geleden waren het vooral de ouderen die op zo'n fiets reden, maar tegenwoordig zie je ook al enkele brugklassers op zo'n fiets en menig werkende.
Hier is dus zeg maar alles tussen de 12 en 85 een potentiële elektrische fiets gebruiker.

Op zich geeft dat ook wel weer grappige taferelen waarbij een "bejaarde" voor het eerst op zo'n ding zit en netjes de 25 km/u aantikt. Echter die zijn dergelijke snelheid niet gewend en missen ook de controle om te stoppen met trappen of zelfs maar te remmen.
Ik heb het dus al zien gebeuren dat zo iemand druk bellend (fietsbel, geen mobieltje) dwars door een grote groep scholieren heen stuift. Gelukkig zonder ongelukken.

Fietshandelaren hier in de buurt zetten de snelheid op die fietsen standaard op de 16 km/u, wat aanzienlijk scheelt in het aantal ongevallen met mensen die die snelheid niet (meer) gewend zijn.

We hebben hier thuis ook sinds kort een elektrische fiets, van mijn vriendin, en ik ben er ook al een paar keer mee naar m'n werk gegaan. Ik weet wel dat wanneer mijn fiets aan vervanging toe is, dat ik zelf ook een elektrische fiets ga nemen. Op de 15 km enkele reis scheelt dat toch wel een hoop moeite. Zeker in de herfst, wanneer het vaak stevig kan waaien.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).