« LINK Uitzending gemist... | Hoofdmenu | LINK: Stotteren »

26 september 2012

Reacties

@Stan

Door gebruik van HW verandert de werking van KAKU niet. KAKU blijft 1 richting en de HW kan dus geen status uitlezen.

De HW is wel 2 richting. Wanneer een KAKU zender een signaal verstuurt, pikt ook de HW dit op. Bij een aan-signaal zal in HW de betreffende ontvanger de status aan laten zien en bij uit omgekeerd. Dit is dus meer het "aflusiterprincipe". KAKU blijft 1 richting.

hallo Paul, is HW nu 2 richting en kan je eenduidig bepalen of een lamp aan of uit is? bij de KAKU is dit niet het geval, maar vraag me af of dit nu een eigenschap is van de centrale module of ook in de ontvangers zit.

Hallo,
Ik heb een vraag of de ICS ook rechtstreeks de RTS motoren van een Somfy zonnescherm of screen kan aansturen.

Hartelijke groet Herman Ham

@Marten

Ik weet niet precies wat je bedoelt met de 12 volt/relais schakeling.

In principe kan KAKU je huisschakelaars vervangen waardoor deze ook draadloos te bedienen zijn. Wanneer je jouw oplossing momenteel kunt realiseren zodat er een lamp via een schakelaar kan gaan branden, dan zou je die schakelaar vervolgens door een KAKU schakelaar kunnen vervangen.

Voor rolluiken en zonwering zijn er overigens al modules beschikbaar.

Als je wat duidelijker kunt omschrijven wat je wil realiseren, kan ik misschien een beter advies geven. Anders zou je ook klikaanklikuit een mail kunnen sturen met je vraag.

Is er ook een mogelijkheid om op basis van een incidenteel beschikbare 12v spanning of een relais schakeling een aantal lampmodules te schakelen.
Ik wil nl. op basis van een alarm een aantal lampen laten inschakelen. Dit doe ik nu via x10, maar wil eigenlijk over naar een systeem als HomeWizard met internet toegang voor het schakelen van rolluiken en zonwering.

Door het gebruik van haakjes vielen delen van het bericht weg. hierbij alsnog de volledige opdracht

~/sw/dim/id/dimlevel

oftewel bijvoorbeeld dimmer met id 6 op level 200 (in principe tussen 0 en 255)

~/sw/dim/6/200

Paul en Andries

Hierbij http opdracht voor de dimmer:

~/sw/dim//

oftewel bijvoorbeeld dimmer met id 6 op level 200 (in principe tussen 0 en 255)

~/sw/dim/6/200

@Bart Blikman:

>Enig idee hoe de zonsopgang en ondergang timer werkt?

In de app ga je onderin naar het tabblad 'Programmeringen'. Vervolgens kies je de optie "Stel een nieuwe timer in". Bij starttijd kun je kiezen uit "Tijd | Zon op | Zon onder". Vervolgens kun je hier een + of - 'afwijking' bij aangeven.

>Ik krijg het niet aan de praat.

Heb je onder het tabblad 'Instellingen' de optie "Internetverbinding instellen" al eens gekozen? Hiermee zou de verbinding goed ingesteld moeten worden.

>dat zou volgens de handleiding aan mijn fritzbox kunnen liggen.

Wanneer jouw Fritzbox een firewall aan heeft staan, kan het zijn dat bepaalde poorten geblokkeerd voor de ICS. Ik weet zo niet welke poorten open moeten staan. Stuur eens een mail naar info@klikaanklikuit.nl, dat heb ik ook wel eens gedaan en je krijgt vrij snel een duidelijk antwoord.

Je moet het als volgt zien:

internet fritzbox ics-1000 kaku-apparatuur
^
|
v
smartphone

Je telefoon kan via de Fritzboz met de ics communiceren en de ics met de kaku-apparatuur. Wanneer de Fritzbox de internettoegang beperkt, zou dit e.e.a. verklaren.

Hoi, vraagje mbt ics-1000. Enig idee hoe de zonsopgang en ondergang timer werkt? Ik krijg het niet aan de praat. Wel lukt een timer met gezette tijden.

Het lukt me ook niet om de lampen buitenom mijn wifi te bedienen, maar dat zou volgens de handleiding aan mijn fritzbox kunnen liggen. Wellicht dat daarom de timer icm zonsopgang/zonsondergang niet werkt?

De ics geeft wel aan goed verbonden te zijn en heeft ook een ip adres gekregen van de router.

Heb jij een tip?

Alvast dank!

Groet,
Bart

@Andries

Met http://[ipadres]/[wachtwoord]/get-sensors krijg je een totaaloverzicht met de status van alle devices.

Een dimmer kun je met http://[ipadres]/[wachtwoord]/sw/[switchnummer]/on gewoon schakelen en dan gaat de lamp branden op het laatst gebruikte dimpercentage.

Ik heb korte tijd zitten stoeien of je iets met een status of dimpercentage kunt maar dat is me nog niet gelukt.

@Paul Verhoeven

Werkt het niet op de volgende manier:

http://[ipadres]/[wachtwoord]/sw/[switchnummer]/50% of zoiets, om de dimmer op 50 procent te zetten?

Is het ook mogelijk om de status van een dimmer op te vragen? Dus "Aan" of "Uit".

@Andries van der Velde en @anjos

Het aansturen met http://[ipadres]/[wachtwoord]/sw/[switchnummer]/on werkt echt goed! Ook wanneer je vanaf de commandline op een mac bijvoorbeeld "curl http://[ipadres]/[wachtwoord]/sw/[switchnummer]/on" stuurt, werkt dit.

Ik denk dat ik ook eens ga scripten ;-)

@Andries van der Velde

Ik was aan het nadenken over het zelf maken van een wandpaneel om Home Wizard te bedienen. Door jouw posting ben ik met Irule aan de slag geweest (testversie). Ik ben zover dat ik switches via Irule kan bedienen met Http door opdracht http://[ipadres]/[wachtwoord]/sw/[switchnummer]/on of off.
De swichtnummers kun je opvragen met:
http://[ipadres]/[wachtwoord]/get-sensors

Dimmers instellen is me helaas nog niet gelukt. Mocht iemand dat kunnen dan graag een berichtje.

@Andries van der Velde

Helaas nog niet maar ik denk wel dat het mogelijk is. Uitlezen is bijvoorbeeld mogelijk door in een webbrowser het volgende adres in te geven http://[ipadres]/[wachtwoord]/get-status.

Dit levert de huidige status van alle gekoppelde apparaten op.

Omgekeerd zal waarschijnlijk ook mogelijk zijn dus als iemand informatie hierover heeft, dan graag even posten.

@Paul weten jullie al iets meer over het aansturen van de HomeWizard via http? Ik gebruik Irule voor het aansturen van mijn audio en video apparatuur, maar wil ook graag de verlichting hiermee gaan aansturen. Enig idee of dit gaat werken?

@Daddz Ik gebruik ook nog steeds een schemerschakelaar van kaku voor mijn buitenlamp. Net als wandschakelaars en afstandsbedieningen kun je die altijd naast een ICS-1000 of HomeWizard blijven gebruiken.

In de KAKU app kun je een nieuwe timer programmeren die afhankelijk is van "zon op" of "zon onder" met een variatie van +/- 30, 60, 90 en 120 minuten.

In de HomeWizard is dit ook mogelijk en is de +/- variatie per minuut instelbaar.

Dus via scènes die door een (zon op/onder) timer aangestuurd worden, is dit op te lossen, je hebt dus in feite geen schemerschakelaars meer nodig.

Is het ook mogelijk om met schemerschakelaars van kaku te werken? Ik gebruik nu 2 verschillende, 1 om het licht 's avonds aan te doen en 1 om een uur later de gordijnen dicht te doen. zou fijn zijn als ik dat via 1 schakelaar kan en een delay in de ics kan instellen

@Gerhard en waarschijnlijk ook namens Oswald. Kun je verwijzen naar een website of een voorbeeldcommando geven hoe dat werkt?

Hoe pas je dat zelf toe? Waar stuur je de Python commando's mee aan ? Via een website of vanuit bijvoorbeeld de crontab? Ben heel benieuwd!

@Oswin De HomeWizard kun je aansturen met HTTP commando's. Ik heb daar zelf al mee gewerkt, en een aantal zaken gescript met Python.

@Oswin: Ik heb geen idee, ik zal dit binnenkort eens proberen. Omdat beide oplossingen met authenticatie werken, verwacht ik niet dat dit zomaar kan.

Mocht iemand hier meer van weten, dan graag even een reactie ;-)

Is het ook mogelijk met een van deze producten om een lamp aan te sturen via bijvoorbeeld HTTP of een TCP sessie naar de ICS/HW?

Dit om bijvoorbeeld via een andere app zoals Touchcontrol je KAKU aan te sturen:

Zoiest als dit:
"http:///COMMAND?LAMP1=ON"

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).