« Whisky en electrisch rijden | Hoofdmenu | LINK: Tango »

14 juni 2012

Reacties

@Ruud: Ik heb hier geen ervaring mee maar door ff te googelen moet je een heel eind komen. Zie oa. http://www.domotica-shop.nl/thn132n-draadloze-temperatuur-sensor-p-16515.html

waar kan ik temperatuur sensors kopen die met een RFXCOM werken

@Dave

Je kunt inderdaad eenvoudig beginnen en later een HomeWizard of ICS gaan gebruiken.

Voor zover ik weet werken alleen oude KAKU ontvangers (met ABCD codering) niet met de HomeWizard en ICS. Deze ontvangers worden volgens mij ook niet meer verkocht.

Ik heb nog nooit problemen gehad dat een KAKU of Somfy product niet werkte met de HomeWizard. Voor de zekerheid zou je altijd kunnen checken welke componenten door HomeWizard zelf verkocht worden via hun site. Een mail wordt ook vrij snel beantwoord.

Hey Paul
heb een vraagje ivm klikaanklikuit en homewizard. Als ik het goed begrijp en ik koop bv een inbouw dimmer module van klikaanklikuit en een afstandsbediening met timer en nadien koop ik ipv internet control station de homewizard dan werkt de homewizard daar perfect mee en werkt ook beter dan de ics en ook voor android dacht ik.

dus homewizard zal perfect werken met somfy en klikaanklikuit modules?

Dave

Het lijkt er op dat je tegen een maximumgrens aan bent gelopen.

Ik zou even contact opnemen met klik aan klik uit of dit inderdaad zo is en of er een oplossing voor is.

Als ik met mijn App nog een timer wil programmeren dan komt bij het opslaan de error code 1 Timers Full. Weet je waarom dit is en hoe ik het kan verhelpen. App op iPhone en ICS-1000 als station.
m.vr.gr.

Ik heb een nieuw artikel geschreven waarin ik beide uitgebreider vergelijk. Check: http://paulverhoeven.typepad.com/pollekes_lifelog/2012/09/vergelijking-homewizard-en-klikaanklikuit-ics-1000.html

Vandaag op bezoek geweest in Rijnsburg en de knoop doorgehakt.

Leuk enthousiast team is daar bezig met de ontwikkeling van de HomeWizard. Ze programmeren alles zelf en er zijn staan al zoveel wensen in hun mailbox dat ze nog wel vooruit kunnen met de ontwikkeling.

Na mijn vakantie kan ik dus een HomeWizard gaan programmeren en voor mijn ICS heb ik al een andere bestemming.

@Anjos: Je hebt helemaal gelijk. Ik kan helaas geen andere optie kiezen maar als ik niets regel, lopen de reacties vol met spam naar pornosites. Misschien een troost... Ikzelf moet ook door deze controle heen.

Ik ga volgende week waarschijnlijk een kijkje nemen in de showroom en misschien koop ik alvast een HomeWizard met weersensoren.

Ben benieuwd naar de 'mensen' achter de HomeWizard en hun plannen.

wat een vreselijk systeem trouwens met de twee woorden die ingetypt moeten worden bij het geven van een reactie. Ik begrijp het probleem, maar dit is wel drempelverhogend.

Ja, ik heb de open dag bezocht in Rijnsburg.
Hier heb ik de genoemde informatie gekregen.
Veel nieuwe ideeën. Over somfy hoor ik overigens nog wel vaak problemen.
Het combineren van signalen (als het donker is en de temperatuur komt onder de 23 graden dan...) is ook nog een moeilijke.

@Anjos: Bedankt voor je update.

Heb je de open dag bezocht waar meer info is vrijgegeven?

Binnenkort ben ik in de buurt van Rijnsburg en zal ik HomeWizard eens gaan bekijken. Tot nu toe bevalt het Internet Control Station van Klikaankluit prima maar koppeling met Somfy en weersensoren klinkt veelbelovend.

In aanvulling op mijn eerdere beschrijving hieronder:
Het is nu mogelijk om notificaties te sturen naar de smartphone als de temperatuur of wind boven of onder een bepaalde waarde komt. In een volgende versie over ongeveer een maand kun je dit signaal ook gebruiken om te schakelen. Hiernaast komen er mogelijkheden om draadloos een bepaald type brandmelders te koppelen aan de Homewizard zodat bijvoorbeeld het licht aan gaat als er brand is. Ook dit schijnt op afzienbare termijn mogelijk te worden.

@Jacco: Heb ik ook over na zitten denken maar je moet altijd een computer aan hebben staan en nog software hebben draaien. Dit is voor de gemiddelde gebruiker te ingewikkeld.

Zelf heb ik ook computers altijd aan staan en scripts draaien (ook voor sms).

De oplossing die ik nu heb, is laagdrempelig en kan ik bij verkoop van mijn huis meeverkopen, dus ook een investering.

Ook ik heb me huis volhangen met kaku maar ik stuur ze aan met
een RFXcom (www.rfxcom.com)
Op een computer draait HouseBot (www.housebot.com).
Dit is software waar je de kaku in aanstuurt, maar deze software kan veel meer.

Wat wordt er zoal bij mij bestuurt

- diversen verlichting
- alarm
- temperatuur sensoren
- energiemeter
- gasmeter
- telefoon ( van bellers wordt automatisch hun naam en adres gevonden en opgeslagen in een SQL database. )
- ventilatie systeem
- televisie ( deze worden uigeschakeld middels kaku als ze na 15 min niet meer reageren op een ping.
- muziek ( squeezebox )
- webcams

en zo meer.

@Antonio: Ik zou even contact opnemen met de leverancier (zie homewizard.nl). Ik heb begrepen dat ze goede service verlenen.

Houd ons maar op de hoogte of alles naar wens wordt afgehandeld.

Heb gekozen voor de homewizard, reden is al de eerder genoemde voordelen.

Echter is heb de versie gekocht met energiecentrale en ik krijg hem niet aan het werk, zie wel de led knipperen van de elektriciteitsmeter maar de pulsen worden niet ontvangen door de wattcher.

Heeft iemand een goede tip.

Groet,
Antonio

@Anjos

Bedankt voor je uitgebreide uitleg over de Home Wizard.

Ik gebruik momenteel nog steeds de ICS van KAKU naar volle tevredenheid.

Ik ben zeer benieuwd wanneer je de weersensoren in scenario's kunt gebruiken zodat harde wind of regen het windscherm kan aansturen.

Ook de mensen van KAKU reageren heel snel en uitgebreid op vragen over de ICS. Statussen zullen echter niet mogelijk zijn omdat de ICS 1-richtingsverkeer is.

Wanneer je een keer aanvullingen hebt, hoor ik het graag.

Paul

Zoals hieronder al aangegeven ben ik op basis van de verhalen hier voor de Homewizard gegaan.
Belangrijkste redenen t.o.v. de ICS 1000 waren:
- Er zit een ontvanger voor Kaku signalen in.
- Er zijn extra mogelijkheden met weerstations
- Notificatiemogelijkheden van de Iphone/Ipad o.b.v. beldrukkers/magneetcontacten
- Ontwikkelaars in Nederland die actief reageren op gebruikerswensen
Ik heb de Homewizard afgehaald in Rijnsburg waar ik ook even sprak met een van de mensen van HW die enthousiast sprak over de ideeën die men nog aan het ontwikkelen was en de uitdagingen hierbij voor de ontwerpers. Iets willen als gebruiker is één ding maar het bouwen is een andere.
Ik koos voor de signaleringskit met de magneetcontacten en de bewegingssensor. Eigenlijk puur omdat ik hiermee wilde experimenteren. Ik kan me overigens voorstellen dat men, als je al veel kaku hebt, liever de Homewizard los zou willen kopen. Ik heb die mogelijkheid echter niet gezien.
Thuisgekomen de unit aangemeld bij WIFI en de App op de Ipad aangemeld. Dat ging goed. Alleen kreeg ik geen verbinding tussen de Ipad en de HW. Dit bleek een instelling in mijn router te zijn die aangaf of WIFI apparaten onderling met elkaar mogen praten. Na dit aangezet te hebben ging de communicatie goed. De installatie van de verschillende Kaku zenders en ontvangers ging probleemloos. Hierbij had ik veel gemak van de manier waarop de HW geprogrammeerd wordt. Namelijk met het zendersignaal van de schakelaars. Het is wel handig om al de zenders die bij een lamp horen te programmeren. Anders is de status van de HW niet betrouwbaar. Als je de lamp bijvoorbeeld uitzet met een schakelaar die de HW niet kent dan weet de HW niet dat de lamp uit is en geeft een verkeerde status. Dit bleek in de weken erna de reden dat de status soms niet goed stond.
Wat schakel ik zoal met kaku:
- Verlichting binnen (4 lampen met diverse schakelaars en handzenders)
- Buitenverlichting
- Vijver (2 Fontijn pompen en vijververlichting)
- Waterornament voortuin
- Tuinverlichting
- Lantaarnpaal
Alle vijverpompen en buitenverlichting schakel ik op basis van tijd en/of zonsondergang s’avonds automatisch uit. De tuin en vijver verlichting gaat bij zonsondergang aan.
Enthousiast geworden door de HW heb ik drie kaku bellen aangeschaft. We hebben meerdere deurbellen bij voor en achterdeur en hiermee kan ik door het hele huis de deurbel laten klinken met onderscheid tussen de voordeur en de achterdeur. Deze bellen komen ook door via de Iphone door de notificatie van de HW. Al hoewel ik moet toegeven dat ik deze niet altijd hoor doordat bijvoorbeeld de Iphone zacht staat.
Ook heb ik de achterdeur van magneetcontacten voorzien waardoor de bel aangeeft dat er iemand binnenkomt. Hierbij bleek dat het signaal van het deurcontact niet altijd doorkwam op alle deurbellen. Daarom heb ik het magneetcontact gebruikt voor het starten van een scene. De scene zorgt dan (via de HW) voor de aansturing van de deurbellen.
Een van de dingen die ik nog wil doen is de verlichting automatisch schakelen o.b.v. de deurbel. Dit lijkt nog een uitdaging omdat je met een deurbel geen schakelaar kunt bedienen. Mogelijk kan ook dit via een scene.
Ten slotte heb ik een weerstation met temperatuur (buitentemp en vijvertemp), luchtvochtigheid, windsnelheid en regenmeter gekocht die compatibel was met de HW. Dit weekend alle onderdelen geïnstalleerd, waarbij het installeren van de windvaan op de schoorsteen nog het meest uitdagende was. Deze moet namelijk boven het hoogste punt zitten om goed te kunnen meten.
In de HW ging alles echter zeer soepel. Nieuw apparaat aanmaken voor temperatuur, wind en regenmeter en alles wijst zich vanzelf. Met name had ik wat zorgen over de afstand windvaan op het dak naar HW op de BG (ca 10 meter door betonnen vloer). Maar dat ging ook goed. Ook op de Iphone is alles nu uit te lezen.
Voor aansturing van de HW vanuit Internet heb ik ervoor gekozen dat niet te doen door een poort open te zetten. Dat leek me toch riskant vanuit veiligheid. Ik heb een router waarbij VPN mogelijk is. Hiermee wordt een beveiligde verbinding opgezet tussen Iphone en de router thuis en kan ik de HW bedienen alsof ik thuis ben.
Dingen die ik nog zou willen doen:
- Aansturing zonwering (is al mogelijk)
- Aansturing thermostaatkranen in verschillende kamers o.b.v. temperatuur in die kamer
- Aansturing zonnescherm dicht o.b.v. wind/regenmelding.
- Combinaties van condities voor aan en uitgaan (bijvoorbeeld bewegingsmelder en donker)
- Voederautomaat voor de vissen (geen standaardoplossing)
Ik heb begrepen dat er in de komende maanden belangrijke updates aankomen met o.a. bediening via een webinterface.
Hierbij heb ik veel info gehaald uit: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1484443/1

Anjos,

Zou je je ervaringen binnenkort hier kunnen delen? Ik zie dat dit artikel veel bezocht wordt en op internet is er nog niet veel te vinden over de verschillen tussen deze twee controllers.

Zeer benieuwd naar je ervaringen!

Paul

Dank voor al deze informatie. Op basis van bovenstaande heb ik dus toch vandaag voor de duurdere Homewizzard gekozen. Bij de homewizzard pakketten zitten ook een aantal KaKu ontvangers. Als je de nieuwprijs hiervan van de pakketprijs aftrekt dan kom je op ca 180-190 euro voor de homewizzard. Voor deze 30-40 euro meer heb je dan toch wel veel voordelen.

Even een kleine aanvulling op mijn artikel...

Ik gebruik de ICS nu al een tijdje en het apparaat en bediening via de app bevalt echt prima. Zelfs mijn vriendin is enthousiast!

Ook de HomeWizard lijkt me wel wat maar ik heb na contact met HomeWizard begrepen dat Somfy nog in beta is en dat je de weersensors (harde wind of regen) niet kunt gebruiken om je Somfy scherm dicht te laten gaan. Deze optie komt er misschien wel aan.

Ik heb zojuist een mail naar KlikAanKlikUit gestuurd met wat vragen en houd jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

De ICS is alleen een zender. Hij detecteert dus geen signalen van kaku zenders en zal daarop geen acties uitvoeren. Je kunt hem wel programmeren met timers zodat op ingestelde tijden ontvangers aan/uit geschakeld worden. Voor meer info zie eventueel de handleiding op klikaanklikuit.nl.

Paul, mooie info...kunnen we wat mee !

Kan dat 'ding' ook random schema's afwerken gedurende vakanties enz? Kan het via de benaderingssensoren berichten of zelfs foto's versturen?

Dat programmeren is dus 1 van de redenen waarom ik voor een homewizzard zou kiezen, vooral omdat deze ook push notificaties heeft bij draadloze deurbellen en raam/deur sensors.

Een tweede reden is dat de Homewizzard app voor de ipad genaakt is (apparte app voor iphone) en de kaku aleen voor iphone gemaakt is en je het scherm van je ipad dus moet gaan zoomen..

En een derde reden, de kaku kun je aleen op een router aansluiten, terwijl de homewizzard draadloos is, dus overal geplaatst kan worden, en dus ook de perfecte plaats voor het apparaat gevonden kan worden met de beste wifi en radio ontvangst..

Ik ben nog even af aan het afwachten maar ik denk toch dat ik voor de duurdere Homewizzard ga, aangezien die ook met andere merken dan kaku kan werken..

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).