« WiFi problemen professioneel oplossen | Hoofdmenu | LINK: Rapped Up »

24 maart 2012

Reacties

@ Werner

Het bevalt prima. Zeker in combinatie met het internet control station of bijvoorbeeld een HomeWizard. De laatste kan naast kaku ook somfy, weerstations, camera's en brandmelders combineren.

Op mijn site heb ik al meerdere ervaringen met kaku beschreven. Kijk maar eens via de volgende link: http://paulverhoeven.typepad.com/pollekes_lifelog/domotica/

Bevalt het KAKU systeem?

Ik overweeg zelf een x10 systeem met een activehomepro pc interface, zodat ik het vanaf de pc en telefoon ook kan bedienen.

@piet: Wat bedoel je met "De KAKU configuratie veranderingen over tijd moet je meenemen in je besluit." ?

Bedoel je dat iedere ontvanger maar 8 zenders kan inleren en dat je bij uitgebreide scenario's hierdoor tegen beperkingen aan kunt lopen of bedoel je (nog) iets anders?

@Peter: Interessante optie maar ziet er voor een 'niet-electriciën' in eerste instantie wat moeilijk uit.

Ik wacht op dit moment eerst af waarmee klikaanklikuit zelf mee komt in mei. Ik verwacht dat dit laagdrempeliger zal zijn maar ben wel benieuwd naar de prijs. Momenteel hebben ze light managers en deze leren de huidige zenders in. Je hoeft dus niet alle ontvangers opnieuw een zender te leren maar de light manager stuurt het zelfde signaal als de reeds bestaande zender. Dit scheelt dus schroefwerk.

De ipio/kaku module is zo'n 169 euro en dat is qua prijs niet slecht. Omdat de ipio oplossing alleen zendt, moet je de ontvangers die je wil aansturen allemaal een nieuwe zender leren. Dit is wel bewerkelijk als e.e.a. is ingebouwd achter lasdozen en wandschakelaars.

Er is ook nog een oplossing van www.homewizard.nl maar dat is relatief gezien een stukje duurder (239 euro los). Ik weet niet hoe het 'inleren' van kaku met deze oplossing werkt.

De klikaanklikuit oplossing zal qua prijs dus zeker onder de 239 euro moeten zitten en afhankelijk van de prijsstelling zal ik een keuze maken.

Omdat ze later ook met alarmering en energieoplossingen komen, weet je met de eigen klikaanklikuitoplossing ook dat deze zeker ondersteund zullen worden. Met homewizard op ipio is dit nog niet zeker.

Kijk eens op http://www.webrelais.nl deze hebben een KAKU modul.
Met dit type kunt je via Netwerk /Internet de bekende Klik aan Klik uit draadloze stopkontakten schakelaar bedienen.bijv:ACD-1000 of de ACD-3500
of de AFR-060 Fitting schakelaar (E27) 100 Watt en APCR-2300 Stekkerblok schakelaar 2300 Watt (aan/uit).
Zie docu en config:
http://www.webrelais.nl/IPIO+KAKU+1+v6.0+config.html

De KAKU configuratie veranderingen over tijd moet je meenemen in je besluit. Deze units krijgen minder kanalen en kan bij een uitgebreide installatie onderhoud duur maken omdat ze mogelijk dan niet meer 'passen'.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).