« Domotica (X10, Z-wave of Zigbee) | Hoofdmenu | LINK: Debuut »

25 februari 2011

Reacties

De Server Admin App is toch wel anders geworden. Zo kan ik mijn oude server niet meer managen via deze app en lijkt het niet meer mogelijk om software updates via de app te installeren.

Het lijkt er op dat de app "alleen" de extra functionaliteit bevat om van een normale mac een server te maken. Software updates moet je dan uitvoeren zoals je dit op een normale mac doet (of via Software Update of via de commandline).

UPDATE: Je kunt inderdaad vanaf Lion geen OSX Servers managen die ouder zijn dan Lion. Zie: http://support.apple.com/kb/HT1822

Ik ben momenteel bezig met de installatie van OSX Lion Server.

Mijn eerste indruk is positief. Momenteel heb ik alleen Wiki Server en Profile Manager als services geactiveerd. De laatste is een webversie van de tool die al eerder als losse applicatie (voor windows en mac) beschikbaar was voor het beheren van iPhones. Wiki Server heb ik ook draaien op mijn huidige server met 3 verschillende wiki's. Zo te zien is het in de nieuwe versie niet mogelijk om thema's te kiezen voor een wiki. Aangezien ik me dit niet kan voorstellen, ga ik dat nog verder uitzoeken.

Mijn bestaande OSX Snow Leopard Server laat ik voorlopig met rust omdat ik wil voorkomen dat een upgrade de huidige functionaliteit om zeep helpt. Zo bevat OSX Lion Server geen mySQL meer en ik host momenteel enkele php/mysql sites. Inmiddels heb ik wel begrepen dat een upgrade goed moet gaan en dat mySQL blijft bestaan. Voor nieuwe installaties is alleen het gebruik van PostgreSQL mogelijk.

Ieeeks !

Zie zojuist dat mySQL is vervangen door PostgreSQL. Dat wordt een upgrade uitdaging!

Let dus even op voordat je blindelings gaat upgraden.

ComputerWorld geeft hun visie op Mac OSX Lion Server (http://bit.ly/nHUWTP). Ik ben het er helemaal mee eens.

Gisteren is OSX Lion uitgekomen.

Voor de upgrade eerst de migratie-assistent update geinstalleerd en vervolgens OSX Lion op mijn MacBook Pro.

Voor OSX server is nog geen migratie-assistent update beschikbaar, dus daar wacht ik nog even mee. Op mijn MacBook Pro heb ik wel al de OSX Lion Server App geïnstalleerd via de App Store. Voor 40 euro ben je van Lion naar Lion Server ge-upgrade.

Ik ga eerst de functionaliteit testen van de Lion Server en als alles werkt, pas de huidige server upgraden naar Lion.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).